Безиглена мезотерапия

мезотерапия

Целулитът както е известно засяга жени във всяка възраст. Средно 80 % от жените към момента имат целулит, а останалите 20 % си мислят така. Трябва да се знае, че това до голяма степен се определя от някои особености в структурата на женската кожа – по-голямо количество мастни клетки, хормонални влияния, вертикално разположение на колагеновите влакна, по-слаба съединителна тъкан. Съвременният начин на живот ни кара да му обръщаме все по-голямо внимание и да търсим различни методи и средства, за да се преборим с него.

Неправилното хранене, застоялият начин на живот и хормоналните промени водят до натрупването на мастни деформации в подкожието. Натрупванията са на точно определени места - корема, поясната област, горната част на бедрата, коленете, дупето. Веднъж появи ли се, целулитът не може да бъде премахнат чрез диета или спорт. Мастните клетки сериозно нарастват и като не се хранят правилно, възникват редица изменения в тъканите в съответните региони. Пример за това са отслабналите вече жени, които обаче не могат да се отърват от бричовете си.

Стремежът на хората към все по-малко инвазивни процедури доведоха до многобройни проучвания в тази насока. Това доведе до разработване на различни нови технологии, сред които основно място заемат – ултразвукът и радиочестотното въздействие. Техните основни характеристики са: ефективност, безболезненост, никакъв възстановителен период и риск от странични реакции. Двете технологии са напълно съвместими помежду си и може да се комбинират по съответна програма изготвена при нас.

Какво представлява Ултразвукът?

Това е акустична вибрация с честота, превишаваща нашите възможности за долавяне на звук (по-висока от 20 000 Hz) Скоро беше въведена и употребата му в сферата на естетичната медицина. Основните приложения на ултразвуковата технология се отнасят до третиране на целулит и мастни натрупвания, както и при т.нар безиглена мезотерапия за лице, шия, деколте. При нея се вкарват различни коктейли от активно действащи вещества без да има нарушаване целостта на кожата.

Когато ултразвуковите вълни се поглъщат в обработваната зона, те се превръщат в топлина. Това води до редица ефекти, като:

Съвременните ултразвукови апарати разработени специално за корпомоделиране (оформяне на тялото) са с такава честота, при която ултразвуковите вълни достигат до подкожните мазнини и разрушават мастната капка в мастната клетка - процес известен като липолиза. Комбинираното приложение на ултразвукова процедура и мезотерапевтичен коктейл води до намаляване и премахване на целулита.

Когато се прилага по лимфните пътища осъществява истински лимфен дренаж, който е особено важен за упеха на антицелулитната терапия. В този случай се наблюдава изключителен диуретичен ефект, спомагащ за отбременяване на кръвообращението. Действието на повърхността способства за подобряване на кожната еластичност, възстановявайки нейната мекота и свежест.

Един от основните ефекти на ултразвуковото въздействие е механичният. Той се изразява в:

Необходимият брой процедури може да варира в зависимост от големината на областта и тежестта на целулита.

В повечето случаи е нужно да се направи един цикъл от 8-12 (минимум 6) процедури, като е препоръчително да се направят два такива цикъла годишно. Общият брой на процедурите все пак зависи в не малка степен и от тежестта на целулита. Резултати могат да бъдат забелязани още след първите процедури, при което кожата ще изглежда по-нежна и гладка на допир. Въпреки това ви съветваме да не прекъсвате процедурите, за да не се загубят постигнатите резултати.

Между отделните процедури препоръчваме да има все пак известна двигателна активност или масажи. Също така препоръчваме и пиене на повече вода по време на терапията и избягване на много силови упражнения или спортове.

Цени:

Безиглената мезотерапия на лице:
Мезолифт 30 мин. Цена 30лв.
Хилуронова киселина 30 мин. Цена 30лв.
Мезолайт 30 мин. Цена 30лв.
Мезокапил 30 мин. Цена 30 лв.
Мезоакне 30 мин. Цена 30 лв.